Boala parodontală este principala cauză a pierderii dinților la adulți în România

martie 27, 2024

Parodontoza poate fi tratată dacă este sesizată în stadiile incipiente, însă dacă simptomele sunt ignorate se poate ajunge la dureri profunde și la pierderea dinților.

În clinica noastră, tratăm zilnic pacienți ai căror dantură a fost afectată de parodontoză. Tratamentele sunt personalizate, în funcție nevoile dentare ale fiecăruia, însă ne asigurăm întotdeauna că fiecare pleacă de la noi cu un zâmbet sănător și frumos! 

Pentru a afla mai multe despre experiența unui pacient cu parodontoză care s-a tratat în clinica noastră, apăsați aici.

Care sunt simptomele parodontozei?

 • gingii inflamate și roșiatice
 • respirație urât mirositoare
 • sângerare gingivală – la periaj sau masticație
 • dinți mobili și/sau sensibili
 • retracții ale gingiilor

Este recomandat ca atunci când observați aceste semne de alarmă să vă prezentați la cabinetul stomatologic și să cereți părerea medicului specialist. 

Dacă parodontoza se află încă în stadiul incipient, dantura va putea fi salvată cu ajutorul chiuretajului parodontal.

 

De ce apare parodontoza?

 • igiena necorespunzătoare a danturii
 • fumatul în exces
 • moștenirea genetică
 • consumul excesiv de zahăr

 

Cum poți preveni parodontoza?

Prin vizite regulate (la 6 luni) la medicul stomatolog și cu o igienă corespunzătoare a dinților care să cuprindă periaj, folosirea dușului bucal, a aței dentare și a apei de gură!

Pierderea dinților din cauza parodontozei nu este un lucru plăcut, însă este foarte des întâlnit. De aceea, mulți dintre pacienții afectați de această boală recurg la reabilitarea cu ajutorul implanturilor dentare.

 

Ce presupune Dantura Fixă pe Implanturi Dentare?

Este o metodă de reabilitare dentară fără durere, prin care am ajutat peste 10.000 de pacienți să își recapete zâmbetul. 

Intervenția chirurgicală de inserare a implanturilor este realizată de către Dr Cazacu Corrado – Medic Specialist Chirurgie Dento-Alveolară și constă în extracții, adiții de os, inserarea implanturilor, PRF- vindecare accelerată și alte procese de care este nevoie pentru a obține o dantură sănătoasă. 

Intervenția este realizată cu ajutorul tehniciii Sedării Conștiente, care este diferită de o anestezie generală. 

Este aplicată înaintea intervenției și îii ajută pe pacienți să fie relaxați și să nu simtă durere. Mai mult, elimină și inflamația. 

Vezi mai multe detalii despre Sedarea Conștientă aici.

Testimoniale

 

  Comunitatea Dentop

  Comunitatea de suport pentru pacienții DentOP - unde vei avea ocazia să discuți cu alți pacienți ce deja au trecut prin această procedură.

  Adresează o întrebare
  Call
  Messenger Whatsapp