Care sunt indicațiile Dr. Cazacu Corrado după extracția dentară?

martie 14, 2022

 Extracția dentară presupune o intervenție în urma căreia este îndepărtat un dinte din cavitatea bucală. Dr. Cazacu Corrado recomandă o serie de indicații pe care să le respectăm în cazul în care tocmai am trecut printr-o astfel de extracție pentru a avea o vindecare mai rapidă. 

Ce este interzis?

Medicul Specialist recomandă să nu clătim gura în primele 12 ore pentru a evita îndepărtarea cheagului format.

Să producem vasodilatație prin consumul de alimente sau lichide fierbinți, expunerea la soare, duș sau băi fierbinți sau efort fizic intens.

Să producem vasoconstricție prin fumat (la cel puțin 48-72 de ore de efectuarea intervenției), continuând să fumăm putem încetini vindecarea , iar sângele nu va mai putea umple alveola și să formeze cheagul necesar  vindecării.

 

Iată care sunt cele mai importante recomandări în procesul de vindecare post-operator :

Alimentația semi-lichidă 

Igiena orală – se reia a doua zi cu pastă de dinți și o periuță dentară cu peri moi.

Comprese reci sau pungi cu gheață timp de 15min /oră în primele două zile.

Tratamentul medicamentos prescris de medic – Se ia rețeta cu antibiotic și antiinflamatoare și de asemenea, este foarte important să fie respectate indicațiile așa cum au fost prescrise de medic.

 

Dr Cazacu Corrado este singurul medic specialist chirurgie Dento-Alveolară din România acreditat de rețeaua internațională ZagaCenter cu sediul în Barcelona. În cadrul acestei rețele regăsim clinici din New York, Hong Kong, Londra, Montreal și profesioniști de renume, specializați în reabilitarea celor mai complexe cazuri.   

Informații suplimentare

Vrei să afli cât costă Dantura fixă pe implanturi dentare?

Click aici

Ne puteți găsi căutând : ,,cat costă o proteza dentara fixa”  ,,Cat costă o dantură fixa”  ,,Proteza fixa pe implanturi pret”  ,,Cat costa o dantură completa” ,,Implant dentar complet pret”  ,,dentop” ,,pret proteza dentara pe implanturi” 

,,cat costa un implant dentar” ,,implant dentar rapid pret” ,,proteza fixa pret” 

 

 

 

    Comunitatea Dentop

    Comunitatea de suport pentru pacienții DentOP - unde vei avea ocazia să discuți cu alți pacienți ce deja au trecut prin această procedură.

    Adresează o întrebare
    Call
    Messenger Whatsapp