De ce este important ca lucrările provizorii să fie fixate la scurt timp după procedura de inserare a implanturilor?

mai 25, 2022

Mulți pacienți ajung pe scaunul Medicului Specialist Chirurgie Dento-Alveolară după ce implanturile inserate anterior au eșuat sau nu au fost inserate corespunzător din diverse motive. 

Dr Cazacu Corrado ne va povesti cu ajutorul unui exemplu care sunt greșelile care pot fi întâlnite la inserarea implanturilor dentare și ce rezultate au în timp ** la pacienții care nu au beneficiat de servicii de specialitate. 

În cazul domnului B., implanturile dentare inserate în altă parte au dezvoltat o patologie bine cunoscută numită periimplantită. Aceasta se caracterizează prin necroza osului în jurul gâtului implanturilor dentare din cauza faptului că au fost inserate cu presiune prea mare pe os în poziția lor finală. Chiar dacă implanturile erau integrate și pacientul nu simțea durere, ceea ce este specific periimplantitei, orice lucrare dentară care ar fi fost pusă pe acele implanturi s-ar fi compromis împreună cu osul într-un timp scurt. 

În ideea de a nu ajunge la o astfel de situație, Dr Cazacu Corrado a decis explantarea implanturilor inserate anterior și înlocuirea acestora cu alte 6 implanturi dentare într-o singură ședință cu Sedare Conștientă și mai mult decât atât a decis fixarea unei lucrări provizorii chiar din a doua zi pentru ca pacientul să se poată alimenta corespunzător. 

În cadrul consultației sau înainte de intervenție Dr Cazacu Corrado analizează starea dentară a pacientului, dar și starea osoasă și alege cea mai bună variantă de implant dentar împreună cu tehnica potrivită. 

Dr. Cazacu Corrado a explicat mai multe despre acest caz clinic și cum a ajuns să realizeze această procedură pentru a doua oară,,Mergând cu tehnica clasică, pacientul a mâncat pe gingii și pe formatoarele care se pot observa la mandibulă. În plus, implanturile dentare nu au fost inserate conform cu densitatea osoasă a pacientului, ceea ce a cauzat o periimplantită și necroză de os în jurul implantului.

Am analizat cu ajutorul unui Computer Tomograf și o radiografie starea dentară a pacientului și am hotărât să elimin lucrările anterioare și să revin cu alte 6 implanturi dentare.” 

Domnul B. va beneficia de lucrări provizorii la doar 24h de la intervenție și astfel nu va mai fi nevoit să mănânce pe gingii. Mai mult decât atât, va avea un set nou de dinți ficși, care îl vor ajuta să se alimenteze corespunzător și să zâmbească cu încredere. 

Ce greșeli mai pot fi întâlnite la inserarea implanturilor dentare? 

O analiză precară a problemelor de sănătate ale pacientului. Există pacienți care prezintă diverse probleme de sănătate care schimbă modul în care este urmat planul de tratament cu implanturi dentare.

Nu se realizează o analiză tridimensională a osului. Cu ajutorul Computer-ului Tomograf, medicul trebuie să analizeze cu atenție starea osoasă a danturii pacientului.  

Nu sunt alese implanturile corespunzătoare. În cazul pacienților care nu mai au os sau starea osoasă nu permite, este necesar să fie inserate un tip special de implanturi zigomatice în osul pomeților.

Tehnici vechi care nu sunt actualizate. Domeniul implantologiei orale a avansat, iar tehnica de inserare a implanturilor dentare este importantă. 

Dr Cazacu Corrado este singurul medic specialist chirurgie Dento-Alveolară din România acreditat de rețeaua internațională ZagaCenter cu sediul în Barcelona. În cadrul acestei rețele regăsim clinici din New York, Hong Kong, Londra, Montreal și profesioniști de renume, specializați în reabilitarea celor mai complexe cazuri.    

Informații suplimentare 

Vrei să afli cât costă Dantura fixă pe implanturi dentare?

Click aici

Ne puteți găsi căutând : ,,cat costă o proteza dentara fixa”  ,,Cat costă o dantură fixa”  ,,Proteza fixa pe implanturi pret”  ,,Cat costa o dantură completa” ,,Implant dentar complet pret”  ,,dentop” ,,pret proteza dentara pe implanturi” 

,,cat costa un implant dentar” ,,implant dentar rapid pret” ,,proteza fixa pret” 

    Comunitatea Dentop

    Comunitatea de suport pentru pacienții DentOP - unde vei avea ocazia să discuți cu alți pacienți ce deja au trecut prin această procedură.

    Adresează o întrebare
    Call
    Messenger Whatsapp