Iată ce ar trebui să știe pacienții care vin diaspora pentru a-și efectua tratamentele la clinica DentOP

decembrie 14, 2022

Mai mulți dintre pacienții din diaspora – Germania, Italia sau Anglia au căutat soluții de rezolvare ale problemelor lor dentare în cadrul țării. Am decis să fim deschiși cererii lor și să le oferim mai multe informații celor ce vin să beneficieze de implanturi dentare. 

Printre cele mai frecvente întrebări pe care le primim sunt despre durata intervenției și a tratamentului, avantajele inserării implanturilor dentare în România și altele la care vom răspunde chiar astăzi alături de Luiza – responsabil pacienți al clinicii DentOP. 

Se poate efectua in aceeasi zi consultația, dar și intervenția? 

,,Este indicat ca pacientul în cauză sa ne trimită o radiografie pentru a vedea care sunt problemele sale dentare și cum îl putem ajuta. În cazul în care nu are aceasta posibilitate discutăm cu el la telefon pentru a ne ajuta cu mai multe informații, astfel înțelegând care sunt problemele dentare cu care se confruntă. Dacă dorește sa facă în aceasi zi și consultație și intervenție va trebui sa facă un set de analize, pe care îl va trimite pe mail sau whatsapp pentru a câștiga timp prețios.” – Luiza – responsabil pacienți. 

Cât durează tratamentul? 

,,Tratamentul cu dantura fixa pe implanturi durează două-trei zile, ceea ce înseamnă că astăzi ai intervenția de inserare a implanturilor cu extracțiile dentare și adiția de os (dacă este nevoie), iar a doua zi se fixează lucrarea provizorie cu care pacientul stă până la vindecarea implanturilor, urmând să fie schimbată cu o lucrare finală din zirconiu, concepută să reziste pe viață. Controalele, scosul firelor se pot realiza și in străinătate.”

,,In cazul in care optezi pentru varianta Nobel, aceste implanturile sunt  recunoscute internațional, așa ca, dacă dorești o verificare mai detaliată, cheițele și alte instrumente de operare se pot găsi și în alte clinici stomatologice. În cazul în care optezi pentru varianta Inno, aceste implanturi se găsesc mai greu in afara granițelor.”

Este avantajos să mergem la control în afara țării dacă tocmai am beneficiat de un implant dentar recunoscut internațional?

,,Costurile controalelor in alte clinici din afara țării, depind de la clinica la clinica, însă clar nu este mai scump decât un bilet de avion către România. Dacă aleg să-și facă un control în străinătate sunt scutiți de un drum către România, însă indicat este ca înainte sa își facă controlul să ne anunțe și să ne spună dacă este ceva in neregula, iar noi să le recomandăm controlul la altă clinica din afara.”

Cât timp trebuie să petrecem în România?

,,Pentru intervenția chirurgicală sunt suficiente și două-trei zile dacă analizele au fost făcute din timp, iar dacă dantura necesită si tratamente pe canal, este nevoie de maxim o săptămână pentru prima etapă.” 

Pot fi efectuate igienizările periodice în altă țară după inserarea lucrărilor?

,,După perioada de inserare a lucrărilor definitive, pacienții au nevoie de igienizări o dată la 6 luni și o igienă orală impecabilă pentru a mări durata de viață a implanturilor dentare. Se pot efectua igienizările lucrărilor finale și in alte tari, doar în cazul în care clinica unde se duc are cheițele respective pentru implanturile pe care le are pacientul.” 

Mă pot ajuta de casa de asigurări din afara țării? 

,,De cele mai multe ori casele de asigurări din Germania decontează suma necesară pentru lucrările stomatologice, tot ceea ce trebuie să facă pacientul este să meargă la casa de asigurări unde este înregistrat și să ceară documentele necesare, noi în clinica ne ocupăm de completarea acestora.” 

 

 

    Comunitatea Dentop

    Comunitatea de suport pentru pacienții DentOP - unde vei avea ocazia să discuți cu alți pacienți ce deja au trecut prin această procedură.

    Adresează o întrebare
    Call
    Messenger Whatsapp