Iată ce determină succesul implantului dentar – interviu Dr Cazacu Corrado

iulie 29, 2022

 Succesul implantului dentar este determinat de mai mulți factori ce tin atat de medic cat si de pacient. Într-un interviu alături de Simona Dragomir, Dr Cazacu Corrado a explicat totalitatea factorilor care influențează succesul inserării implantului dentar, al vindecării acestuia și al perioadei de viață a implantului dentar. 

 În cadrul interviului realizat, Dr Cazacu Corrado – Medic Specialist Chirurgie Dento-Alveolară a explicat care sunt acești factori și care este importanța lor. 

Experiența medicului care realizează procedura

Primul și cel mai important factor menționat în cadrul interviului a fost experiența Medicului Specialist care realizează intervenția. Este importantă tehnica pe care o folosește în cadrul procedurii și experiența sa în domeniul implantologi. Nivelul de experiență este dat de  numărul de ore de muncă, numărul de implanturi inserate și de cel al pacienților mulțumiți.

Tehnica cu care realizează inserarea implantului este importantă deoarece trebuie să aibă în vedere cum este pregătit osul în care urmează să fie inserat implantul dentar, cu câte rotații este inserat implantul sau cât de adânc se poate merge în funcție de oferta osoasă. Frecvente sunt și situațiile în care osul este topit. În acest caz este nevoie de un Computer Tomograf facut in prealabil pentru a decide cel mai bun plan de tratament. 

Identificarea corectă a stării de sănătate a pacientului încă din cadrul consultației

Este foarte important ca primii pași înainte de procedura de inserarea a implanturilor dentare să fie realizați corect, să fie pus un diagnostic corect, dar mai mult decât atât, medicul să analizeze cu atenție starea de sănătate a pacientului și să ia măsuri în cazul în care sunt necesare schimbări în tratamentul său până la efectuarea intervenției. Frecvente sunt și cazurile în care atunci când diagnosticul nu a fost pus corect sau nu au fost luate în considerare problemele de sănătate ale pacientului să apară diverse complicații. 

Dr Cazacu Corrado le transmite pacienților că o procedură greșită nu trebuie să le spulbere speranța la un zâmbet nou pe implanturi dentare. Dacă implamnturile nu s-au vindecat corespunzător nu inseamna că organismul lor nu suportă implantul dentar, ci undeva pe parcursul procedurii s-a produs o greșeală. Mulți dintre pacienții clinicii DentOP se prezintă cu implanturi vechi, inserate greșit în altă parte, iar în astfel de situații extragem acele implanturi și realizăm încă o dată procedura. Deși este un proces dificil, nu este imposibil ca aceștia să beneficieze de un zâmbet frumos și sănătos. 

Supervizarea vindecării implanturilor dentare timp de 4-6 luni

 Este important ca medicul să supervizeze atent felul în care implantul se vindecă. La puțin timp după inserarea implanturilor se fixează o lucrare provizorie, menită să indeplinească funcția masticatorie și aspectuală pe timpul vindecării.Mai apoi este fixată și lucrarea definitivă cu un aspect îmbunătățit și special conceput pentru fizionomia pacientului. În tot acest timp, pacientul se prezintă la controalele periodice în cadrul cărora medicul analizează evoluția vindecării. Este importanta ca lucrările să fie înșurubate și nu cimentate. Dacă pacientul nu respectă o dietă moale și forțează lucrarea fixă provizorie este posibil să eșueze implanturile dentare.

Tehnologie avansată și aparatură stomatologică performantă 

Un avantaj pentru pacient ca să beneficieze de un tratament corect este ca procedura să fie realizată în cadrul unei clinici care dispune și de tehnologie avansată și aparatură modernă. În clinica DentOP, pacienții nu au parte doar de radiografii panoramice care se realizează periodic în cadrul controalelor periodice, ci și posibilitatea de a beneficia de Computer Tomograf, aparat cu ajutorul căruia se poate vedea starea osoasă a pacientului în cel mai mic detaliu. Acest lucru permite ca medicul să vadă oferta osoasă și să insereze un implant în mod corect care să susțină o dantură de lungă durată.

În plus, pacientul poate beneficia de tehnologia factorilor de creștere care este un proces de centrifugare a sângelui recoltat de la pacient inainte de interventie și extragerea acelor factori care ajută la grăbirea vindecării . Aceștia din urmă sunt folosiți sub forma unei membrane care se aplică în timpul intervenției.

Avem la dispoziție un monitor al funcțiilor vitale cu ajutorul căruia medicul anestezist ne asistă în intervențiile complexe. Punem la dispoziția pacienților noștri și o cameră post operatorie în care să se recupereze pentru scurt timp imediat după intervenție. 

Nu trebuie să ne abatem de la protocolul medical doar pentru că ,,e mai ieftin”

Deseori, pacienții trebuie să se încadreze într-un buget pentru a-și rezolva problemele dentare. Acest lucru nu este greșit, dar atunci când problemele dentare sunt foarte mari există diverse etape care nu pot fi evitate în planul de tratament. Este important ca pacientul să înțeleagă că nu poate avea un tratament de calitate dacă se omite spre exemplu o adiție de os. La fixarea lucrărilor definitive, există unii pacienți care cer material de compozit, dar acesta este evitat deoarece este un material mai moale. De asemenea, este important ca lucrările să fie înșurubate și să se evite lucrările cimentate.  

Dr Cazacu Corrado este singurul medic specialist chirurgie Dento-Alveolară din România acreditat de rețeaua internațională ZagaCenter cu sediul în Barcelona. În cadrul acestei rețele regăsim clinici din New York, Hong Kong, Londra, Montreal și profesioniști de renume, specializați în reabilitarea celor mai complexe cazuri.  

Ne puteți găsi căutând : ,,cat costă o proteza dentara fixa”  ,,Cat costă o dantură fixa”  ,,Proteza fixa pe implanturi pret”  ,,Cat costa o dantură completa” ,,Implant dentar complet pret”  ,,dentop” ,,pret proteza dentara pe implanturi” 

,,cat costa un implant dentar” ,,implant dentar rapid pret” ,,proteza fixa pret” 

 

 

    Comunitatea Dentop

    Comunitatea de suport pentru pacienții DentOP - unde vei avea ocazia să discuți cu alți pacienți ce deja au trecut prin această procedură.

    Adresează o întrebare
    Call
    Messenger Whatsapp