Ce este procedura dantură fixă pe implanturi dentare?

mai 29, 2023

Procedura „Dantură Fixă pe implanturi dentare” se recomandă pacienților care au suferit de-a lungul timpului din cauza danturii lor, fie din cauza bolii paradontale, a cariilor agresive sau din cauza unor accidente care au cauzat pierderea dinților. 

Ce trebuie să facem dacă suntem în una dintre situații?

Primul pas este consultația alături de Dr Cazacu Corrado – Medic Specialist chirurgie dento-alveolară, care vă va analiza starea dentară și de sănătate pentru a putea stabili un plan de tratament predictibil și de durată. Cu ajutorul unui computer tomograf la alegere putem vedea înălțimea și densitatea osoasă, iar cu ajutorul radiografiei panoramice analizăm din punct de vedere clinic starea dentară a pacientului. Este important acest prim pas pentru că astfel medicul poate stabili cu exactitate următorii pași ai procedurii.

Dacă toți pașii au fost îndepliniți cu succes și pacientul este apt din punct de vedere medical să susțină intervenția urmează să programăm pacientul și să începem tratamentul propriu-zis.

 

Etapa intervenției chirurgicale

În cadrul intervenției putem realiza atât extracțiile dentare, cât și inserarea de implanturi, adiție de os, PRF (vindecare accelerată). Toate acestea sunt posibile datorită sedării conștiente, o procedură realizată de medicul anestezist care presupune sedarea pacientului cu anumite substanțe pe parcursul intervenției. Astfel, pacientul se simte relaxat, nu simte frică, durere. Se realizează pe lângă anestezia locală și în acest mod îi asigurăm pacientului o experiență cât mai ușoară.

Cu ajutorul unui aparat de monitorizare a funcțiilor vitale medicul anestezist supraveghează starea pacientului întreaga intervenție. Aceasta poate dura între 20 de minute și 4 ore, în funcție de complexitatea cazului clinic. Pacientul dispune de o cameră post-operatorie, în care se poate odihni puțin timp după procedură. După intervenție ne asigurăm cu ajutorul unei radiografii panoramice că implanturile au fost inserate cu succes și pregătim pacientul pentru următoarea etapă.

Etapa lucrării fixe provizorii

La aproximativ 24 de ore pacientul revine la clinică, unde îi este inserată lucrarea fixă provizorie, un set noi de dinți ficși pe care îi va purta până la 4-6 luni, pe perioada de vindecare a implanturilor. Pe toată această perioadă pacientul se prezintă în clinică pentru scoaterea firelor, controale, amprente și machete – pași premergători etapei finale. Este foarte important ca pacientul să înțeleagă și să respecte indicațiile medicului, mai ales cele cu privire la alimentație. Dieta pe perioada de vindecare a implanturilor se bazează pe preparate semi-lichide, moi pentru a nu forța implanturile inserate și a ajuta procesul de integrare.

Etapa finală de inserare a lucrării definitive

După ce medicul s-a asigurat din toate punctele de vedere că vindecarea a avut loc cu succes și implanturile s-au integrat în mod corect, pacientul poate beneficia de lucrarea definitivă. Este momentul în care pacientul poate discuta cu medicul în legătură cu preferințele sale legate de dantură (mărime, culoarea dinților etc.). Rolul medicului este să explice pacientului din punct de vedere medical și estetic care este varianta optimă.

Testimoniale

Prețuri

    Comunitatea Dentop

    Comunitatea de suport pentru pacienții DentOP - unde vei avea ocazia să discuți cu alți pacienți ce deja au trecut prin această procedură.

    Adresează o întrebare
    Call
    Messenger Whatsapp