Intervenții complexe fără durere ? Iată ce spun pacienții clinicii de implantologie dentară DentOP

august 26, 2022

Fiecare pacient care urmează să ne calce pragul se întreabă dacă intervenția de inserare a implantului dentar este una dureroasă. Deși pare greu de crezut pentru aceștia, ei se conving ulterior că Sedarea Conștientă este foarte benefică pe timpul operator și te ajută să nu simți dureri și nici frică. 

Procedura de Sedare Conștientă este o metodă modernă care se realizează de către medicul anestezist ATI și numai în prezența acestuia. Aceasta presupune aplicarea unei branule pacientului prin care medicul anestezist administrează anumite substanțe cu rol de relaxare. Anestezia locală se realizează și ea în timpul intervenției o dată sau de mai multe ori după caz pentru a asigura o intervenție fără durere. 

Ce substanțe conține serul care-i scapă pe pacienți de teamă și durere?

Substanța care se administrează conține midazolam, propofol și fentanil. Midazolamul este un hipnotic cu durată scurtă de acțiune, care are ca efect o amnezie, o somnolență sau chiar somnul. De asemenea, produce relaxare, diminuarea anxietății și a tensiunilor musculare.

Propofolul aparține unui grup de medicamente numit anestezice generale. Este folosit pentru a induce somnul în timpul unei intervenții pentru ca operațiunile medicale să fie efectuate în siguranță. 

Fentanil aparține unui grup de medicamente puternice numite opioide. Are ca scop ameliorarea durerii severe și persistente, care nu poate fi calmată decât cu analgezice puternice din sfera opioidelor. 

Ce simte un pacient după ce i se administrează Sedarea Conștientă?

În primul rând pacientul nu mai simte frică, emoții și nu mai este speriat de ceea ce se întâmplă. Efectul vine treptat, astfel de multe ori pacienții au spus că vorbeau coorent și dintr-odata nu-și amintesc prea bine ce s-a întâmplat. Substanțele specifice procedurii fac ca pacientul să adoarmă pe alocuri, uneori mai profund, alteori mai superficial. De mute ori pacientul nu trebuie să adoarmă complet pentru a asigura o comunicare cu echipa medicală și a putea tine gura deschisă pe tot parcursul intervenției. 

Lipsa durerii nu este garantată de Sedarea Conștientă ci de anestezia locală, care asigură o intervenție nedureroasă. Aceasta poate fi administrată de mai multe ori după caz. Împreună cu procedura de Sedare Conștientă, pacientul nu numai că nu are dureri, dar nu simte nici emoții sau frică pe tot parcursul intervenției. Mulți dintre pacienți au declarat că știau că se lucrează în jurul lor, auzeau totul, dar nu simțeau nici un fel de durere sau teamă. 

Este foarte importantă în intervenții și asigură desfășurarea normală a unei proceduri în care pacientul este relaxat și se poate lucra în siguranță cu acesta. Fiind conștient, deseori, li se spune pacienților să deschidă gura, iar aceștia aud și sunt conștienți de ceea ce li se spune. 

Declarațiile pacienților care au beneficiat de Sedare Conștientă

,,Am urmărit cred că 100 de tutoriale și nu-mi venea să cred ce spun pacienții clinicii DentOP. Chiar nu te doare!! Initial am venit cu frică, dar acum vă recomand să veniți aici, chiar nu veți simți nimic.” – Domnul I.

,,Sedarea a făcut ca intervenția să treacă foarte rapid. Știam și vedeam că se lucrează, vedeam oamenii lucrând asupra mea, dar nu am avut dureri” – Doamna C.

 

Dr Cazacu Corrado este singurul medic specialist chirurgie Dento-Alveolară din România acreditat de rețeaua internațională ZagaCenter cu sediul în Barcelona. În cadrul acestei rețele regăsim clinici din New York, Hong Kong, Londra, Montreal și profesioniști de renume, specializați în reabilitarea celor mai complexe cazuri.  

Ne puteți găsi căutând : ,,cat costă o proteza dentara fixa”  ,,Cat costă o dantură fixa”  ,,Proteza fixa pe implanturi pret”  ,,Cat costa o dantură completa” ,,Implant dentar complet pret”  ,,dentop” ,,pret proteza dentara pe implanturi” 

,,cat costa un implant dentar” ,,implant dentar rapid pret” ,,proteza fixa pret” 

    Comunitatea Dentop

    Comunitatea de suport pentru pacienții DentOP - unde vei avea ocazia să discuți cu alți pacienți ce deja au trecut prin această procedură.

    Adresează o întrebare
    Call
    Messenger Whatsapp