Tot ce trebuie să știi despre intervenția de tip Sinus Lift. Recomandări și Indicații

martie 14, 2022

Intervenția de tip Sinus Lift este o intervenție de tip chirurgical, de adiție osoasă pentru maxilarul superior. Localizată în zona molarilor și premolarilor, se realizează când unul sau mai mulți dinți din acea zonă lipsesc și osul s-a redus pe înălțime. 

Dacă pe Computer-ul Tomograf și pe radiografie, înălțimea osoasă este redusă, are loc această intervenție Sinus Lift de înălțare a osului deasupra fostelor rădăcini a măselelor de la maxilar.

Sinusurile maxilare sunt cavități mari și goale(pline cu aer) ce se află în grosimea osului maxilar. Doar atunci când între marginea exterioară a crestei osoase și limita inferioară a sinusului există suficient os, un implant se poate realiza în siguranță.

După extracție, în cazul în care dinții din spatele maxilarului superior au fost extrași fără a fi înlocuiți sau fără să se pună implant dentar, osul maxilar își va mări volumul.

Astfel, fără Sinus Lifting, inserarea implantului dentar ar pătrunde în sinus.

Există două metode de refacere a volumului osos:

a.sinus lifting extern care este cea mai frecvent utilizată tehnică și se aplică în cazul resorbțiilor mari.

b.sinus lifting intern este tehnica preferată atunci când resorbția și expandarea sunt mici.

Ce va face medicul specialist?

Dr. Cazacu Corrado – Medic Specialist Chirurgie Dento-Alveolară va adăuga o grefă osoasă pentru maxilarul superior, mai exact sub sinusurile maxilare. Sunt localizate de o parte și de alta a nasului, în obraji chiar în imediata apropiere a măselelor.

Întrucât membrana sinusului este ridicată, se va obține un spațiu, iar apoi prin adăugarea adiției de os vom câștiga destul spațiu astfel încât implantul să aibă o bună susținere.

 

Sinus Lift – Soluția perfectă pentru un implant în siguranță

Așa cum am menționat anterior, intervenția sinus lift este recomandată pacienților care au una sau mai multe măsele lipsă de la maxilar.

Este important de menționat că implantul nu se poate insera pe porțiuni insuficiente de os. Riscul ca acesta să devină mobil este mult mai mare, astfel scad rezistența și calitatea implanturilor.

Cunoscută și sub numele de ,,ridicarea membranei sinusale” , intervenția de tip Sinus Lift este soluția ideală. Sinusurile maxilare sunt folosite pentru a crea suportul osos.

Care sunt cauzele apariției de resorbție osoasă?

Scăderea volumului osului maxilar este foarte des întâlnită la pacienții clinicii DentOP. În majoritatea cazurilor, aceștia sufereau de boala parodontală . Aceasta afectează cel mai puternic dantura, fiind cea mai dăunătoare boală a dinților.

Alte cauze pot fi lipsa unuia sau a mai multor dinți pe arcadă, traumatisme, afecțiuni ale osului (osteoporoza) sau alte infecții cronice cu evoluție lentă.

Iată ce este interzis dacă tocmai ai trecut prin intervenția de tip sinus lift

Să sufli nasul în următoarele 4 săptămâni

Dr. Cazacu Corrado adaugă că durata poate fi chiar mai lungă în funcție de tipul intervenției. Aspirarea este recomandată în schimb, iar atunci când ne vine să strănutăm este important să nu strângem nasul cu degetele.

Scufundările, zborul în aeronave, aplecatul și fumatul sunt total interzise. Astfel de activități trebuie oprite după inserarea implanturilor dentare si după intervenția de tip sinus lift.

Este indicat ca pacientul să aplice comprese reci în primele trei zile pentru a reduce inflamația.

Acțiuni precum , expectorarea, consumul de băuturi alcoolice și forțarea zonei pot încetini procesul de vindecare. Este indicat să nu facem aceste lucruri și să ajutăm acest proces.

Informații suplimentare

Dr Cazacu Corrado este singurul medic specialist chirurgie Dento-Alveolară din România acreditat de rețeaua internațională ZagaCenter cu sediul în Barcelona. În cadrul acestei rețele regăsim clinici din New York, Hong Kong, Londra, Montreal și profesioniști de renume, specializați în reabilitarea celor mai complexe cazuri.   

Vrei să afli cât costă Dantura fixă pe implanturi dentare?

Click aici

Ne puteți găsi căutând : ,,cat costă o proteza dentara fixa”  ,,Cat costă o dantură fixa”  ,,Proteza fixa pe implanturi pret”  ,,Cat costa o dantură completa” ,,Implant dentar complet pret”  ,,dentop” ,,pret proteza dentara pe implanturi” 

,,cat costa un implant dentar” ,,implant dentar rapid pret” ,,proteza fixa pret” 

 

    Comunitatea Dentop

    Comunitatea de suport pentru pacienții DentOP - unde vei avea ocazia să discuți cu alți pacienți ce deja au trecut prin această procedură.

    Adresează o întrebare
    Call
    Messenger Whatsapp