Vezi ce alimente poți consuma după intervenția cu implant dentar

octombrie 18, 2023

”Dantura fixă pe implanturi dentare” este o procedură care implică inserarea implanturilor dentare în osul maxilarului sau mandibulei pentru a restabili funcționalitatea și estetica danturii.

 

Această procedură se desfășoară în mai multe etape, iar pentru o explicație mai detaliată a acestora, vă învităm să urmăriți și blogul anterior: https://dentop.ro/despre-etapele-de-inserare-a-lucrarilor-protetice-pe-implanturi-dantura-provizorie-fixa-dantura-definitiva/

În timpul fazei de lucrări provizorii, pacienții trebuie să fie conștienți de importanța alimentației adecvate pentru evitarea complicațiilor și pentru a susține vindecarea corespunzătoare a implanturilor dentare.

Putem mânca imediat după intervenția cu implant dentar?

Cât timp sunteți sub efectul anesteziei, indicat ar fi să nu consumați niciun tip de aliment. Pe lângă că există riscul de a vă mușca obrajii, limba sau buzele, nu o să puteți percepe temperatura reală a alimentelor și vă puteți afecta țesuturile proaspăt operate. 

Ce alimente pot consuma?

Atunci când treci prin proceduri de implant dentar, este important să acorzi o atenție deosebită dietei tale pentru a asigura vindecarea corespunzătoare și pentru a evita disconfortul inutil. Implanturile dentare sunt o soluție eficientă și durabilă pentru înlocuirea dinților pierduți. Necesită o îngrijire atentă, mai ales în timpul lucrărilor provizorii. De reamintit este faptul că, lucrările provizorii sunt inserate doar pentru o perioadă de 4-6 luni, urmând fixarea lucrărilor finale.

 

În acest blog, vom preciza în detaliu ce alimente ar trebui să facă parte din dieta voastră în timpul lucrărilor provizorii, ce alimente ar trebui evitate și de ce pentru a nu afecta procesul de vindecare. Oferim câteva sfaturi și recomandări pentru a ne asigura că veți avea o experiență confortabilă și cu rezultate excelente pe termen lung în ceea ce privește sănătatea dentară. 

 • Alimente moi sau semi-lichide: Consumă alimente moi și puțin sau deloc condimentate pentru a evita orice disconfort sau deteriorare a implanturilor. Exemple: supă, ciorbe cu bucăți mici și moi de legume și carne, piureuri, orez fiert, iaurt, lapte, ouă fierte sau pasate, smothie-uri etc. 

 

 • Alimente bogate în nutrienți: Asigură-te că dieta ta conține alimente bogate în vitamine și minerale pentru a sprijini vindecarea. Fructele pasate sau băgate la blender (avocado, banană, piersică, etc.), legumele gătite, fierte sau la cuptor și blender (cartofi, spanac, fasole, linte etc.) și proteinele slabe (peștele fiert sau copt) sunt opțiunile potrivite.

 

Ce trebuie evitat pe perioada lucrărilor provizorii?

 • Alimentele tari sau lipicioase: Alimentele tari, cum ar fi nucile, semințele, fructele tari (merele, strugurii) sau carne dezosată, pot afecta negativ implanturile și trebuie evitate, alături de bomboane sau caramele.

 

 • Alimente foarte fierbinți sau foarte reci: Evită alimentele și băuturile care sunt extrem de fierbinți sau reci, deoarece acestea pot cauza sensibilitate.

 

 • Alimente ce necesită o masticație intensă: Evită acest tip de alimente pentru a reduce orice presiune asupra implanturilor. 

 

 • Evită alcoolul și tutunul: Alcoolul și tutunul pot afecta negativ procesul de vindecare și pot duce la complicații.

Testimoniale

Prețuri

 

 

  Comunitatea Dentop

  Comunitatea de suport pentru pacienții DentOP - unde vei avea ocazia să discuți cu alți pacienți ce deja au trecut prin această procedură.

  Adresează o întrebare
  Call
  Messenger Whatsapp