Tot ce trebuie să știi despre boala parodontală. Cauze și tratament
februarie 21, 2022
Boala paradontală este o afecțiune cronică de natură infecțioasă, care afectează gingia și țesuturile de susținere a dintelui. Este cauzată de flora microbiană din cavitatea bucală.Este rezultatul direct al acțiunii plăcii dentare, care se acumulează pe suprafața dinților în special în apropiere de marginea gingivală.
Boala paradontală este o afecțiune cronică de natură infecțioasă, care afectează gingia și țesuturile de susținere a dintelui. Este cauzată de flora microbiană din cavitatea bucală.Este rezultatul direct al acțiunii plăcii dentare, care se acumulează pe suprafața dinților în special în apropiere de marginea gingivală.
Factorii care influențează în mod special boala parodontală sunt fumatul, igiena precară, lipsa de fructe și legume din alimentație, diabetul și altele. Așadar, boala parodontală este rezultatul direct al acțiunii plăcii dentare, care se acumulează pe suprafața dinților în special în apropiere de marginea gingivală. Această rețea de bacterii și resturi alimentare constituie baza apariției bolilor parodontale și cariilor dentare. Dacă persistă pentru mult timp, se caclcifică, transformându-se în tartru dentar.
Iată ce ar trebui să știi despre boala parodontală
Boala parodontală are caracter progresiv. În prima etapă, boala parodontală va afecta structura superficială a parodonțiului, și anume gingia. Bacteriile din placa dentară vor cauza o afecțiune inflamatorie numită gingivita.
În absența tratamentului încă din această etapă, boala va progresa spre structurile profunde ale paradonțiului marginal. Această afecțiune progresivă este distructivă și produce dizolvarea ligamentelor periodontale.
Printre primele semne ale bolii se numără inflamația gingiei, dureri, miros neplăcut al gurii sau sângerări la periaj. Persoanele care au în familie astfel de cazuri sunt mai predispuse la a dezvolta această boală.
Consultă un speclialist și tratează eficient boala parodontală
Tratamentul acestei boli are în centru urmărirea evoluției bolii și încetinirea acesteia. Medicul stomatolog poate curăța local prin chiuretaj, poate aplica substanțe antiseptice sau poate aplica măsuri chirurgicale de regenerare osoasă precum implantul dentar.
Tratamentul cu laser este însă de ajutor pe parcursul tratamentului în procesul de vindecare și regenerare. Medicul parodontolog utilizează laserul dentar pentru accesul și eliminarea țesutului inflamat din jurul rădăcinii dintelui. Este de asemenea de ajutor și în cazul implantologiei, acolo unde treptat înainte de inserarea implanturilor dentare, medicul poate alege tratamentul cu laser pentru a curăța alături de instrumente clasice totalitatea infecțiilor și bacteriilor cauzate de boala parodontală.
,,Nu pot mânca. Sunt zile în care am dureri insuportabile. Nu mă așteptam ca la doar 30 de ani să fiu nevoită să consult medicii stomatologi zi de zi. Mi-a fost greu să mă obișnuiesc cu ideea că aflată într-o stare gravă, boala paradontală mi-a afectat atât de tare dinții. Prima problemă pe care am observat-o la început a fost inflamația gingivală. După ce am început să am sângerări, iar dinții mei au început să se miște, am ajuns la concluzia că doar implantul dentar mă mai poate salva.”
Implantul dentar
Cu ajutorul implantului dentar îți poți recăpăta toate funcționalitățile dinților. Te vei simți din nou sănătos pentru că vei putea mânca, zâmbi și te vei bucura de viață la fel ca înainte. Majoritatea pacienților clinicii DentOP, suferă de boala parodontală. Dr. Specialist Chirurgie Dento-Alveolară Cazacu Corrado tratează astfel de afecțiuni cu ajutorul procedurii ,,Dantură Fixă în 24H pe implanturi dentare” Cu ajutorul computerului tomograf al clinicii stabilim cel mai exact diagnostic și planificăm intervenții predictibile de inserare a implanturilor dentare. Asigurăm intervenții fără durere cu ajutorul procedurii de sedare conștientă datorită căreia te vei simți relaxat pe tot parcursul intervenției.
dessin facile a faire sur coque de telephonephone case storephone case